péntek, november 24, 2017

 

Köszöntjük iskolánk képgalériájában. Kérjük, válassza ki a kívánt eseményt a lenti, képek alatti táblázatban, és kattintson rá!

Tanévértékelő

Hagyományteremtő évzáró 

„...ideje van az ünnepnek – ezek pedig most az öröm órái”

 

BŐS – A rekkenő hőség sem szegte kedvét az Amade László alapiskola nagy családjába tartozóknak, hogy megünnepeljék az elmúlt tanévet.

 

Az iskola tanárai és a helyi önkormányzat június 19-én, szerdán, hagyományteremtő szándékkal gyűltek össze a kultúrházban. Ennek okát Zalka Lóránt pedagógus mondta el „tapspróbával” egybekötött köszöntőjében: „Célunk, hogy az évértékelő minden kapkodás és sietség nélkül menjen végbe, hogy legyen időnk egymásra figyelni!”

Hangulatoldónak az iskola diákjai kezdték meg a rendezvényt Mészáros Árpi és Fodor Dóra fellépésével, valamint Zalka tanár úr által vezetett kórus a „Legyetek jók, ha tudtok” kissé modern átdolgozásával. Ezt követően Fenes Iván polgármester és Sebő Renáta, az iskola igazgatója léptek mikrofonhoz. Az igazgatónő bevezetőjében gyors számvetést adott az elmúlt tanévről. Elmondta: az Amade László iskola ismét sikeres évet tudhat maga mögött. Nemcsak tanulmányi eredményekben, de kultúrateremtő értékek gyarapodásában és valós emberi értékek felemelésében is közösséget teremtettek. Az iskola tanulóit csillagoknak, építőköveknek nevezte, kikre magyarságunk jövőjét alapozhatjuk.

Fenes Iván polgármester könnyed humorral kezdte köszöntőjét, ám komolyabban folytatta. A Szentírást idézve mondta: „ideje van az ünnepnek – ezek pedig most az öröm órái. Örülnünk kell annak, hogy ilyen sokan eljöttünk ma, hiszen egyre kevesebben vagyunk, mi magyarok.” Zalka tanár úr szavaira utalva hangoztatta: ma nagyon sokan tapsolnak az erkölcstelenségnek, az ostobaságnak. Ezek azonban rövid életű sikerek. Büszkeségének adott hangot, hogy a bősi iskola valódi erkölcsi és emberi értékeket nevel a faluközösség fiatalabb tagjaiba.

Az est fénypontja természetesen a tanulmányi eredmények értékelése és a díjak kiosztása volt. A tantestület hét kategóriát határozott meg. Elsőként a kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérteket jutalmazták; majd a járási, illetve magasabb szinten elért tanulmányi és sportesemények helyezettjeit. Egészen különös kategóriát jelentett a „Legnagyobb mértékű pozitív változást elért tanulónk” kategória. Elismerésben az aktív szülők sem szűkölködtek, hiszen a rendezők az ő érdemeiket sem hanyagolták el. A faluközösségért és a régió kulturális életében legtöbbet szereplő tanulók díját Nagy Júlia, Vida Gergely, Bodó Fanny és Nagy Szilárd felső tagozatos diákok nyerték el. A számtalan sportsikert elérő diákok közt volt Hegedűs Bence, a Bősi Birkózó- és Sportklub tagja, aki eddig is számos alkalommal állt nemzetközi versenyek dobogójára és már most hatszoros országos bajnoki cím büszke tulajdonosa.

Az év diákja címet szerteágazó sport, zenei, irodalmi és egyéb tevékenységéért, valamint kiemelkedő személyiségéért, a nyolcadikos Fodor Dóra kapta (s vele a polgármester ajándékát: egy elektronikus táblát.)

A díjátadási ceremónia a településen igen kedvelt, és a Bős községet nagyon kedvelő Vadkerti Imre előadásával ért véget. A már Érsekújvári Rockszínpadnak is tagja, majd a Társulat győzteseként Kárpát-medence szerte ismertté lett művész fergetegesre sikeredett produkciójával szórakoztatta a közönséget. Musical részletei, Kormorán, Ismerős Arcok és az István a király dalai különös módon leginkább a legfiatalabbakat hozták lázba. Úgy tűnik, Vadkerti Imrének újabb generációt sikerült meghódítania – éppen úgy, ahogy a kicsik láthatóan meghódították őt!

 

Mészáros Péter

Scroll to top